Griepprik
De griepprik is gratis voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Zij kunnen bijvoorbeeld een ernstige longontsteking krijgen of uitdrogen. Jaarlijks mogen wij bij de overheid alleen voor de risicopatiënten in onze praktijk gratis griepvaccinaties bestellen. Deze mogen niet gebruikt worden voor mensen zonder risico. Als u tot een risicogroep behoort, krijgt u het advies om elk jaar de griepprik te halen. U krijgt hiervoor van ons automatisch een oproep per post. Komt u niet in aanmerking voor een gratis griepprik, maar wilt u er toch een, neem dan contact op met de praktijk.
Voor meer informatie over griep en de vaccinatie klik hier.
Pneumokokkenprik
Dit jaar wordt ook weer de pneumokokkenprik gegeven. De overheid bepaalt wie wanneer een uitnodiging krijgt voor een gratis prik. Die is er dit jaar voor 60- t/m 63-jarigen (geboortejaar 1961 t/m 1964). Patiënten van onze praktijk, die in aanmerking komen voor de gratis pneumokokkenprik, krijgen hiervoor een oproep via de post. De pneumokokkenprik werkt vijf jaar en mag tegelijk met de griepprik, maar wordt in de andere arm gegeven.
Voor meer informatie klik hier.
Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.
Op dit moment is inschrijving voor nieuwe patiënten helaas niet mogelijk vanwege beperkte ruimte.
Desalniettemin staat er een aanzienlijke verbouwing gepland voor het komende jaar. Zodra deze is voltooid, zal de praktijk weer openstaan voor nieuwe patiënten. Bij aanzienlijke belangstelling zal er een wachtlijst worden ingesteld. Meer informatie hierover zal binnenkort beschikbaar zijn op de website van de praktijk.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
– Actueel medicatieoverzicht
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.
Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.